poster.7.jpg


KUNSTROUTE BEEMSTER PASEN 21-22 APRIL 2019 12-17 UUR

De komende Paasdagen wordt voor de negentiende keer de Kunstroute Beemster georganiseerd. De route is een kunstenaarsinitiatief van professionele beeldend kunstenaars die in Werelderfgoed de Beemster werken en wonen. Elk jaar stellen zij op de beide Paasdagen hun atelier open, exposeren hun werk en vertellen graag over hun inspiratie. Daarnaast zijn er ook een aantal centraal gelegen, soms verrassende locaties, waarvoor jaarlijks wisselende collega beeldend kunstenaars uitgenodigd worden. Ook dit jaar zijn er door de vaste deelnemers een twaalftal gasten uitgenodigd, waar zij verwantschap mee voelen of van wie zij het belangrijk vinden dat het werk een podium krijgt. Er zijn verschillende disciplines vertegenwoordigd, zoals installaties, beelden en objecten van diverse materialen, schilderijen en grafiek, sieraden, fotografie en keramiek, wat de route ieder jaar tot een nieuw avontuur maakt.
Het fraaie landschap van de Beemsterpolder, met zijn ruimte en stilte, zijn weilanden en boomgaarden, maakt de Kunstroute in deze tijd van het jaar extra aantrekkelijk.
Dit samengaan van cultuur en natuur delen de kunstenaars graag met hun bezoekers.

De route die Zuidoostbeemster, Noordbeemster en de dorpskern van Middenbeemster omvat, is compact en overzichtelijk en de tien locaties, die met de rode Kunstroute-banier aangegeven worden, zijn gemakkelijk op een dag te bezoeken.

Meer informatie op de website www.kunstroutebeemster.nl waar ook alle informatie over de deelnemende kunstenaars te vinden is. De routebeschrijving is vanaf de website uit te printen en tijdens de route op de diverse locaties verkrijgbaar.

Deelnemende kunstenaars:
Ruud Streefkerk, Yolanda Eveleens, Meindert Regoort, Coco van Gent,
Voor de redactie: voor nadere informatie kunt u bellen met Ruud Streefkerk, tel. 0299-681378/06-10915019 of mailen: ruudstreefkerk@gmail.com


www.facebook.com/Kunstroutebeemster

https://twitter.com/BeemsterRoute"