poster.7.jpg

KUNSTROUTE BEEMSTER 2019 - 21 & 22 APRIL - 12/17 UUR VOORBEREIDINGEN IN VOLLE GANG

In 2019 viert Droogmakerij de Beemster het 20-jarig jubileum als UNESCO Werelderfgoed.
Des te meer reden voor ons als organisatoren van de Kunstroute Beemster, om dit jaar met Pasen weer uit te pakken met een prachtige expositie.
Behalve veel Beemsterlingen trekt onze Kunstroute, door de deelname van kunstenaars uit het hele land (in de afgelopen 10 jaar een 100-tal!), ook heel veel publiek van 'buiten', dat niet alleen kunst komt bewonderen, maar ook kennis maakt met het unieke, weidse landschap van de Beemster polder.

De voorbereidingen voor de Kunstroute 2019 zijn sinds oktober van het afgelopen jaar volop in gang. De vier organiserende Beemster beeldende kunstenaars, Ruud Streefkerk, Yolanda Eveleens, Meindert Regoort en Coco van Gent, stellen met Pasen hun eigen atelier open en hebben daarnaast weer een groot aantal professionele collega-kunstenaars uit het hele land bereid gevonden om hun werk aan het publiek te tonen.

Op de verschillende bekende locaties zullen o.a. gietbeelden, glaskunst, schilderijen, humoristische tassen, surrealistische bronzen beeldjes, verstaalde keramiek (van een oude bekende van de Beemster basisscholen: muziek-consulent 'meester Ab') en foto's van 'Frozen Flowers' te zien zijn. Onder de knop GASTEXPOSANTEN 2019 is al een voorproefje van het werk van de uitgenodigde kunstenaars te zien.

Temeer omdat Pasen dit jaar laat valt, n.l. op 21 & 22 april, hopen we natuurlijk op een paar prachtige Paasdagen, waar iedereen kan genieten van beeldende kunst en ons unieke Werelderfgoed!

Poster-binnen.jpg