4.jpg

Sylvia Blickman
Nieuwe Kruisstraat 7
2011RN Haarlem

 

Voor de deur van Sylvia Blickman's atelier in Haarlem staan twee grote Hortensiastruiken die zich in de zomer tooien met enorme bloemen. Toen die bloemen aan het eind van de zomer haar atelier inwaaiden werden ze door Sylvia als kleinoden welkom geheten. Dat dit zou leiden tot nieuwe mogelijkheden in haar werk en tot nieuwe collecties was toen nog niet te voorzien...

 

Sylvia Blickman is autonoom en eigenzinnig. Niet extreem, maar gevoelig voor alles wat kwetsbaar is: mens, dier en plant. Ze blijft altijd dicht bij zichzelf, volgt haar eigen gevoel, natuurlijk en associatief.
Met haar sieraden- die zij beschouwt als kleine kunst-voorwerpen om te dragen- wil zij die aandacht voor het kwetsbare, voor het detail overbrengen.  Het gaat haar om geluk te ervaren in kleine en onverwachte dingen, door te bewonderen, te beschermen, te koesteren, te vereeuwigen en uit te dragen...

 

Sylvia kreeg haar opleiding aan de Vakschool voor Goud-en Zilversmeden in Schoonhoven. Na een stage bij Zilversmid Joos van Vlijmen in Heemstede vervolgde zij haar opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

 

Daar ontwikkelde zij nieuwe mogelijkheden in het verwerken van haar ideeën. Nieuwe materialen gaven haar de ruimte om met kleur te gaan werken.  Een geweldig mooi metaal dat zich hiervoor leent is geanodiseerd en gekleurd aluminium Het persen van bloemen en bladeren in dit eigenzinnig ontwikkeld proces leverde prachtige resultaten op !

 

www.Sylviablickman.nl
Info@Sylviablickman.nl

 

tel: 0612818531

13.jpg
14.jpg
15.jpg