Bio-Ggja-Reynisdttir.jpg-.jpg

Gì­gja Reynisdóttir

In het jaar 2000 behaalde ik mijn MFA in Video and Sound Installations aan het Sandberg Instituut te Amsterdam.
De laatste jaren bestaat mijn werk vooral uit cut-outs en objecten geknipt uit papier, metaal of plastic folie én fijne potloodtekeningen op plantenbladeren.

Recentelijk ontwikkelde ik een techniek die het mij mogelijk maakt om plantenbladeren te ontkleuren, drogen en preserveren om ze daarna te kunnen gebruiken als materiaal om op te tekenen.

In mijn werk verweef ik mijn twee grootste inspiratiebronnen; de natuur en de condition humaine. Kenmerkend is de centrale rol van de mens in vorm en gedrag. Door toepassing van natuurlijke vormen en/of materialen weerspiegel ik actuele maatschappelijke thema's die mij op dat moment bezig houden. Thema's zoals intermenselijke relaties, vergankelijkheid, sociale cohesie en natuurbehoud zijn een terugkerende factor.

Hoewel mijn werk esthetisch is om te zien heeft het vaak een bevragende ondertoon. Wie zijn wij als mens? Hoe gaan we met onze leefomgeving om? Wat zijn onze drijfveren en hoe beïnvloedt ons gedrag en ons handelen elkaar, de natuur en de toekomstige generaties?

www.gigjareynisdottir.com

instagram: gigja reynisdottir