Mai_Movrin.jpg_aa.jpg

Mai Movrin
Beeldende kunstenaar

Beelden van hout

Wie beweegt, beroert de ander waarbij de context richting geeft.
Kracht en kwetsbaarheid onlosmakelijk met elkaar verbonden in beelden van hout. Een constructieve werkwijze met onbewerkt puur materiaal typeert het werk van Mai Movrin.

Het merendeel van haar werk is geïnspireerd op de natuur. De fascinatie in de natuur vindt zijn oorsprong in het continu in beweging zijn van die natuur. De kwetsbaarheid is ook de kracht van de natuur.
Deze spanning tussen kracht en kwetsbaarheid - vertaald in vorm, materiaal en structuur, contrasterend èn daardoor elkaar versterkend - is de kern van haar beeldend werk. Kracht en kwetsbaarheid gaan binnen deze tegenstelling een verbintenis aan, zowel inhoudelijk als in beeld

Zonder het 'oude' te verloochenen ontstaan er bij het inslaan van een andere weg nieuwe kansen. Vanuit haar monumentaal buitenwerk ontwikkelde zich heel natuurlijk een aantal kleinere werken, meer geschikt voor expositieruimtes. Nog steeds uitermate gefascineerd door de kracht van de natuur gaat haar werk tevens een verbinding aan met maatschappelijke thema's. Steeds vaker zijn er een of meerdere diepere lagen te ontdekken in haar werk dat overigens wel in verbinding blijft met haar oorspronkelijk uitgangspunt.

Haar laatste werken gaan over de flinterdunne grens tussen gewenste en ongewenste intimiteit. Sensualiteit en intimiteit horen bij het leven, wie verleidt begeeft zich op deze flinterdunne grens van gewenst en ongewenst. Het opnieuw leren observeren en lezen van de lichaamstaal van de ander en daarmee de wensen èn gevoelens van de ander respecteren, blijft een essentieel onderdeel van intimiteit. Wikken en wegen!
Wie beweegt, beroert de ander waarbij de context richting geeft.


Mai Movrin woont en werkt in Zwaag, West-Friesland

Lid van Nederlandse Kring van Beeldhouwers, Artist in Nature International en De Boterhal

Filter op onderwerp