4.jpg


Jos Out | Outart

Gein Noord 51
1391HA Abcoude

Haar werk is onderzoekend. Ze leert van het maken van een beeld, gefascineerd door ieder maakproces dat steeds weer anders is.
Het kunstzinnig scheppen begint met aftasten. Welk materiaal zal ze gebruiken en wat heeft ze te vertellen. Hoeveel ruimte biedt een steen? Beeldhouwen is vormgeven door materiaal te verwijderen. Iets dat weggehakt is kan niet meer worden teruggehaald, in die zin is beeldhouwen confronterend, elke handeling heeft consequenties.

Jos is gefascineerd door lijnen en beweging. Hoe kun je door het minimale te doen toch het maximale bereiken? De zeggingskracht zit voor haar niet in het grote of het robuuste, maar in het fijne, in de subtiele beweging. Zoals iemand zei:'Jos haar beelden zijn zo uitgepuurd'.

Het begrip Polariteit, als essentieel onderdeel van ons bestaan, probeert ze in haar werk tot uitdrukking te brengen. De zachtheid van het beeld in relatie tot de hardheid van de gebruikte materi¬alen. Er is geen facet van het leven te verzinnen of je kunt er twee tegenpolen van benoemen. Maar weten heeft geen waarde zolang je dat ook niet ervaren hebt. Je kent geen dag zonder nacht of zwart zonder wit.

www.outart.eu

josjeout@gmail.com

Tel: 0651095448