image.jpeg

Aan het strand is geen dag hetzelfde. Als de duin wordt beklommen weten we niet hoe de zee er vandaag weer uitziet. Er blijft altijd iets te ontdekken. Het werk van Marianne den Hartog is als een dag aan het strand waarvan we willen dat hij nooit eindigt. Heldere kleuren, lachende kinderen, vliegers en zandkastelen met op de achtergrond de nooit zwijgende branding.

Het werk van Marianne laat zich net zo min voorspellen. Er blijft altijd wat te ontdekken en bovenal het stemt de kijker vrolijk. Marianne heeft door de jaren heen een herkenbare signatuur ontwikkeld en de bijzondere sculpturen zijn mogelijk door het gebruik van kunststoffen en harsen. Naast het werken met deze materialen, wat de ondergrond vormt voor haar beelden, leveren haar keramische toevoegingen de context van het geheel. Niet alleen vormen deze elementen de duiding van wat de toeschouwer ziet, het zijn bijzonder staaltjes van gemengde technieken.

Marianne pioniert telkens met nieuwe materialen en glazuren die haar werk een uniek karakter geven. De scheepsladingen porseleinen scherven uit de hele wereld worden door haar verzameld als schelpen in het zand om vervolgens in verrassende vormen gerangschikt te worden op haar beelden.

Marianne den Hartog is geboren in 1963. Woont en werkt in Muiderberg.