image.pjpeg

Christine Brandenburg
www.christinebrandenburgtekent.com

Christine Brandenburg tekent…
Christine Brandenburg studeerde altviool en klarinet aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Tijdens het drukbezette leven als veelzijdig musicus was zij op haar vele concertreizen altijd al gewapend met een schetsboekje en een scherp oog. Zij volgde intussen een 7-jarige opleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België), waar zij koos voor de afdeling Tekenkunst, inclusief de tweejarige specialisatie op dat gebied. Hierna volgden nog diverse cursussen Portret- en Modeltekenen, o.a. bij de Hilversumse kunstenaar Mark van Praagh. Dit resulteerde in vele portretopdrachten, illustraties, bijvoorbeeld voor muziekuitgeverij Broekmans & van Poppel, en tentoonstellingen in Nederland en de Zuid-Franse Cévennes, waar zij gedeeltelijk woont en werkt.
Christine is lid van tekenclub Hamdorff te Laren, waar zij wekelijks model tekent met een keur aan Gooise kunstenaars die elkaar daar inspireren en stimuleren.
Als kind jarenlang gedanst, muziek als beroep…het kon niet uitblijven dat deze twee kunstdisciplines op haar warme belangstelling mogen rekenen. Het vangen van een beweging: een strijkstok die niet stilstaat, of de sprong van een danseres, is de grote uitdaging die ze graag aangaat in snelle schetsen met rietpen, oostindische inkt en pastelkrijt. Liefst op oud papier als bladmuziek of vergeelde boekjes die ze op Franse brocantes vindt.
Maar ook de concentratie en de rust van model- of portrettekeningen in sanguine à la Watteau of Ingres maken deel uit van haar brede werkveld, waarin ze tevens met eindeloos geduld met een kroontjespen en een doos kleurpotloden de meest fantasievolle prenten maakt.