image.gif

Linda Meulenhoff
www.lindameulenhoff.nl

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie HKU afdeling autonoom, richting beeldhouwen en grafiek. vanaf die tijd heeft mijn beeldend werk zich ontwikkeld in diverse disciplines. Zowel 2 dimensionaal als ruimtelijke installaties behoren tot mijn werkgebied.
Regelmatige neem ik deel aan kunstroutes en kunstmanifestaties in de regio ,maar ook in het buitenland. Samenwerkingen met collega kunstenaars zoek ik graag zowel in monumentale opdrachtensfeer als in kunstmanifestaties.
Naast autonoom beeldend werk en in beeldend werk in opdracht ben ik kunsteducator in het basis en voortgezet onderwijs. Binnen de kunsteducatie heb ik mijn specialisatie binnen het werken met speciale doelgroepen. o.a. mensen met een verstandelijke beperking.
Hiernaast ben ik werkzaam in diverse bestuursfuncties vanaf het begin van mijn beroepspraktijk.


De Bron en de lijn in mijn werk

De bron van mijn werk is buiten. Zonder dat het werk gaat over één specifieke plek is mijn fysieke contact en ervaring met de natuur erg belangrijk voor het ontstaan van mijn werk.
Het zijn vooral lijnen die zie in de wereld om mij heen. Zij zijn voor mij de ‘leesrichting’ van een plek. Organische lijnen, lijnen die verbinden, lijnen die overgangen vormen, lijnen die begrenzen en markeren of waar je doorheen kunt kijken of lijnen die er niet zijn maar die ik ervaar. Kwetsbaarheid, naast een stoer gebaar, fijn naast grof, gelaagdheid en transparantie zijn terugkerende elementen in mijn werk. Daar waar twee ‘werelden’ elkaar ontmoeten, ontstaan mijn beelden.