image.gif

Claudia Mulder


In haar werk onderzoekt Claudia Mulder grote en kleine vragen over het leven en realiteit. Ze formuleert haar eigen antwoorden door objecten of handelingen uit hun normale context te halen, om ze vervolgens met knippen en plakken weer samen te brengen. Zo ontstaat een alternatieve realiteit die grenst aan het onderbewuste.

Gedurende het werkproces komen ideeën naar boven, ontwikkelen zich, krijgen vorm, veranderen of verdwijnen intuïtief. Het werk, vaak een combinatie van diverse media, is een representatie van dit proces.
Onderwerpen die Mulder specifiek interesseren zijn:
1. Natuurkunde, Filosofie en Psychologie
2. De relatie tussen chaos en orde
3. Toeval
4. Excentriciteit en absurditeiten
5. Anekdotes, handelingen en objecten uit het dagelijks leven

Op dit moment onderzoekt Mulder de kwantummechanica. De kwantummechanica probeert natuurlijke verschijnselen op het niveau van elektronen, atomen en moleculen te verklaren. Het is het vakgebied waar veel tegen-intuïtieve zaken aan bod komen, zoals teleportatie, tijdsreizen, parallelle universa en deeltjes die hun eigen antideeltje zijn.
Claudia Mulder studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht. Daarna(2007-2012) studeerde ze autonoom beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie. Mulder woont en werkt in Amsterdam.

www.claudiamulder.com