image.pjpeg

Antje Veldstra
Rijksweg 10 A
9731 AA Groningen
050-5490497

www.antje-veldstra.nl
inf@antjeveldstra.nl

De Beemster Kunstroute 2010

Verhaal en inspiratiebron
Onze Hollandse luchten hebben in het verleden al heel wat kunstenaars geïnspireerd.
De veelzijdigheid van steeds veranderende, beweeglijke luchten en de vele kleurschakeringen in een wolkenpartij hebben mij altijd al gefascineerd. Niet aleen de lucht maar ook alles wat zich beneden de lucht bevindt, staat onder invloed van het (zon)licht, de wolken en de wind. Lucht, licht, land en water heb ik op het moment als thema voor mijn houtdrukken. Ik streef echter niet naar een natuurgetrouwe voorstelling van de werkelijkheid.

De techniek die ik gebruik is de reductiehoutdruk, bois perdu in het Frans. Het hout raakt op, de voorstelling ontstaat via vele kleurlagen.Vlakken, lijnen, structuren en kleuren vormen samen de voorstelling, herkenbaar voor iedereen. De getoonde houtdrukken hebben bijna allemaal met lucht, licht en ruimte te maken.
Verder houd ik me bezig met de kunst van het boekdrukken. Tekst en beeld vullen elkaar aan.
Tijdens de route laat ik een paar handgemaakte boeken zien.

Speciaal voor de Kunstroute heb ik het plan opgevat om een vierluik over de Beemster te maken. De dagen dat ik in de Beemster doorbreng zal ik gebruiken om inspiratie op te doen. Het is mogelijk om via een intekenlijst één of meer prenten te bestellen of om uw interesse te tonen voor een dergelijke houtdruk. Het werk zal pas na de route gemaakt worden, mits er genoeg belangstelling is. De prijs wordt veel lager dan wat er normaal voor een dergelijke houtdruk gevraagd wordt.