Peggy-Bannenberg.jpg

Peggy Bannenberg

3D print sieraden

Peggy Bannenberg volgde eerst een opleiding tot goud- en zilversmid en aansluitend de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, afdeling sieraadvormgeving, die werd afgerond in 1986.

Sinds 2009 is Peggy bezig met 3d printen. De collectie sieraden bestaat uit colliers, armbanden en ringen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bijzondere eigenschappen en mogelijkheden die het 3d printen met zich meebrengt. De vormentaal laat ontwerpen toe die niet op een andere manier te maken zijn. Het materiaal, meestal polyamide (nylon), heeft het voordeel van zijn flexibiliteit, kleur en draagcomfort.

Maar ook andere materialen worden geprint: titanium, staal, messing (verguld) zilver, en een biologische kunststof die uit de eigen printer komt. Voor deze printer is een geheel eigen serie ontworpen die ter plekke ontstaan is. Uit een grotere thuisprinter komt een collectie halssieraden van gerecyclede PET flessen.

Recent is Peggy onderscheiden met de Eunique Award voor toegepaste kunst in Karlsruhe (7 juni 2013), door een 5 koppige jury gekozen uit meer dan 350 deelnemers. 'Een goed gelukte symbiose tussen traditie en innovatie. Door middel van 3d print wordt een machine van de toekomst ingezet. Op deze manier heeft zij een verrassende nieuwe vormtaal met haar sieraden ontwikkeld'.

www.peggybannenberg.nl