Presentatie1.pptx-b.jpg

Marga Boogaard

Ik volg verschillende sporen in mijn werk, veelal abstracte en geometrische vormen. Het is steeds een uitdaging hoe ver ik met klei kan gaan.
Elk werk bestaat uit honderden stukjes rolletjes klei die ik aan elkaar monteer. Dit levert gelaagde werken op die de ruimte lijken te omarmen.

De werken ogen licht, luchtig als opengewerkt kant. Het werk is dus niet 3D geprint, maar stukje voor stukje met de hand gemonteerd in een maandenlang proces, een unieke techniek die ik mijzelf eigen heb gemaakt. De objecten worden afgewerkt met porseleinslib. Dit spuit ik op zodanige wijze op het werk dat er een ruwe afwerking ontstaat, die de vormen versterkt. Ik maak vooral gebruik van de kleuren terracotta, zwart en wit. Deze kleuren worden door mijzelf ontwikkeld zodat ik de uitstraling van mijn werken van het begin tot het eind zelf bepaal.

Ik volgde van 2007 tot 2012 de ambachtelijke opleiding Keramische technieken, glazuren en handvormen bij de NKO in Gouda. Ik exposeer het hele jaar in galeries, kunst en keramiekevenementen in binnen- en buitenland.

marga.boogaard@planet.nl