Presentatie1.pptx-a.jpg-a.jpg

Marga Boogaard


Toen ik vijftien jaar geleden voor het eerst met klei in aanraking kwam was ik verkocht. Na verschillende workshops gevolgd te hebben, ben ik naar de SBB in Gouda gegaan.
Dit is de Nederlandse ambachtelijke opleiding Keramische technieken. Eerst heb ik de driejarige opleiding basistechnieken gevolgd en daarna de extra leerjaren glazuren en handvormen.


Ik volg verschillende sporen, zoals abstracte- en geometrische vormen. Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit rolletjes klei die ik uit de kleipers haal.
De afwerking is porseleinslib in de kleuren wit, zwart en terracotta, die op zodanige wijze op het werk wordt gebracht, dat er een ruw en mat effect ontstaat.Ik kies voor rustige, aardse kleuren, omdat de aandacht vooral naar de vorm moet gaan.


Al mijn objecten zijn met de hand opgebouwd. Deze techniek heb ik in de loop der jaren zelf ontwikkeld en is zeer arbeidsintensief. Het opbouwen in lagen heeft vooral mijn interesse, hierbij word ik uitgedaagd hoe ver ik kan gaan met klei. De schaalsculpturen nodigen je uit om erin te kijken, omdat dáár het verrassingseffect zit. De ruitjessculpturen gaan een eigen leven leiden als ik ze opbouw.
Mijn inspiratie haal ik uit het werk waar ik op dat moment mee bezig ben.


Met mijn werk heb ik al veel prijzen gewonnen en ik exposeer het hele jaar in galeries en op kunstevenementen in binnen- en buitenland.


www.margaboogaard.nl