MW-NSP-12-75-3.jpg

Foto: Martin Waalboer

 

In memoriam Howard Krol 1955 - 2020

 

Howard Krol: gedreven dichter en performer

 

Howard Krol (alter ego Arthur Lava) behoorde tot de spraakmakende dichtersbeweging De Maximalen. Hij publiceerde verschillende dichtbundels en gaf optredens op literaire podia en festivals, in kroegen en galeries, in het
undergroundcircuit, maar ook voor bedrijfsleven en overheid.

 

Arthur Lava stond bekend om zijn toegankelijke, opzwepende en humoristische woordkunst. In Castricum was hij de drijvende kracht achter het jaarlijkse festival North Sea Poetry, waar zowel bekende als nog onbekende dichters en performers optraden.

 

Sinds 2018 vormde hij met grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn een kunstenaarsduo, dat grafische drukkunst en dichtkunst liet samenkomen.
Zo traden zij op met de drukwerkpoëzieperformance'Terug naar de oertijd'(uitgevoerd op festival Kunst & Koningsduin 2018) en het kunstproject 'Smetvrees' in grafisch atelier Sopit (KunstFietsRoute Castricum 2019).

 

Hun kunstproject 'Stoeipoes en andere karakters' met grafische kunst, poëzie en performance zou tijdens de KunstFietsRoute Castricum 2021 in première gaan.
Harm Noordhoorn heeft in de geest én met werk van Arthur Lava het project afgerond. 'Stoeipoes en andere karakters' beschouwt de grafisch kunstenaar als een ode aan zijn vriend Howard Krol.


Harm Noordhoorn - Grafisch Atelier Sopit

_O4A8040-3.jpg
gedicht-stoeipoes-beemster..jpg
stoeipoes-proces.jpg-a.jpg
stoeipoes
_O4A8047-3.jpg-VARKEN.jpg-a.jpg
gedicht-feestvarken-beemste.jpg
feestvarken-proces.jpg-a.jpg
Presentatie1.jpg
gedicht-kroegtijger-beemste.jpg
kroegtijger-proces.jpg-a.jpg
kroegtijger