Harm-Noordhoorn--Arthur-La.jpg

Drukkunst Harm Noordhoorn - Dichtkunst: Arthur Lava

Mag kunst & poëzie bij de beesten af zijn? Als het aan grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn en dichter Arthur Lava ligt wel. Waarom?
Omdat we veel van dieren houden en ook omdat we zelf dieren zijn. Die weliswaar in de loop van de evolutie zijn gaan praten, maar op een bepaalde manier toch dieren zijn gebleven. Bijvoorbeeld omdat we andere dieren eten.

'Stoeipoes en andere karakters' met o.a.'Kroegtijger','Feestvarken', 'Huismus', 'Snotaap' en 'Sloddervos' is een nieuw kunstproject waarin welbekende menstypen verbeeld worden en waar grafische kunst en dichtkunst samenkomen.
Arthur Lava geeft de grafische prenten van Harm extra persoonlijkheid mee door de treffende oneliners, dit in combi met een passend gedicht uit zijn oeuvre.

De prenten worden door Harm Noordhoorn met klassieke grafische ornamenten en houten biljetletters op een Korrex handpers uit de jaren '60 gedrukt. Het zijn ontwerpen met behoorlijk wat complexiteit en meerdere drukgangen. Ieder werk wordt uitgebracht in een oplage van rond de tien exemplaren en ingelijst met passe-partout op formaat 50 x 70 cm.

Harm creëert met traditionele grafische technieken en materialen eigentijdse kunst. Hij noemt zijn werk 'typografiek': een combinatie van typografie (tekstvormgeving) en grafiek (kunst op basis van druktechnieken). In zijn 'druksels' zit vaak een knipoog. Die geestigheid maakt ze luchtig en toegankelijk. Zijn kunstwerken worden doorgaans in kleine oplagen vervaardigd. Harm exposeert door heel Nederland. Ook verzorgt hij drukwerkperformances op locatie. Met zijn honderd jaar oude Van der Cook-rolpers zal hij ook tijdens de Beemster kunstroute in actie zijn.

 

Beide Paasdagen livemuziek!

 

 

 

www.sopit.nl