Harm-Noordhoorn--Arthur-La.jpg

Harm Noordhoorn & Arthur Lava

Wat heeft Kunstroute Beemster nu toch in huis gehaald? Wie zijn die twee vrijgevochten mannen die jou als bezoeker trakteren op een ongewone kunstervaring? Grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn en dichter Arthur Lava staan bekend als dat originele en geestige kunstenaarsduo uit Castricum. Van een expositie maken ze een hele vertoning. Met action printing, poëzievoordracht samen met het publiek en een potje onvervalst standwerken. Je zou zelfs een dansje rond de kunstwerken kunnen verwachten. Kunstwerken die trouwens van een serieus te nemen schoonheid zijn. En ook nog eens goed betaalbaar.

Grafisch kunstenaar Harm Noordhoorn creëert met oorspronkelijke grafische technieken en de kleuren van de klassieke avant-garde een expressie van nu. Zijn werken hebben vaak een knipoog, waardoor ze luchtig en toegankelijk zijn. Harm exposeert door heel Nederland. Voor Kunstroute Beemster neemt hij speciaal een honderd jaar oude, uit Chicago afkomstige Van der Cook-rolpers mee. Hierop zal hij tijdens de twee expositiedagen aan de lopende band zijn druksels vervaardigen. En misschien maakt hij er ook wel een met jouw naam erop..

De poëzie van Arthur Lava wordt geprezen vanwege het 'meeslepende karakter'en de 'hoge amusementswaarde'. Inderdaad, bij deze dichter valt er wat te lachen. Vooral als hij voordraagt. Zijn gedichten bruisen van de mooie taalvondsten, maar ze zijn toch goed te begrijpen. Dit is poëzie die je uitdaagt om het leven als een feestje te zien. Over zijn eigen feestje dicht Arthur als volgt: 'Ik zal blijvend blaffen als een wilde hond / en de zeilen tot voorbij de wolken hijsen. / Whisky drinken uit een warme vrouwenkont / en gezellig samen met de waanzin reizen.'

Kortom, met Noordhoorn & Lava gaan de roerige jaren twintig goed van start. In de Beemster!

www.sopit.nl