Flos_Pol.jpg_a.jpg

Flos Pol

Flos schildert vanuit verbondenheid met de natuur. Het is haar directe inspiratiebron waarin cycli van groei, bloei en vergankelijkheid de belangrijkste rol spelen. Als tuinier ervaart ze de natuur in detail en in zichzelf. In die verbinding ontstaan intuïtieve beelden.

Haar olieverfschilderijen zitten vol beweging, alsof ze de energie in die zich altijd vernieuwende natuur probeert te vangen, o.a. middels het gebruik van technieken waarbij toeval een grote rol speelt. De eenvoud en schoonheid van die natuur die zich telkens vernieuwt in de seizoenscyclus, herschept ze op doek, in objecten en in natuurwerken.

In maart 2017 is Flos Pol verhuisd van Maurik (Gelderland) naar Kloosterburen (Groningen). Een nieuwe wereld van het wad, de kwelders, weidse luchten, ruimte en stilte. Hier is Pol op zoek gegaan naar de verbinding met deze, voor haar 'nieuwe wereld' aan inspirerende natuur. Organische vormen en structuren vinden hun weg op doek en op papier.

Het lopen op het wad en het zoeken naar aangespoeld wier wat ze gebruikt in objecten en natuurwerken, is inspirerend, maar levert ook heel veel andere schadelijke materialen op, zoals visnetdraad, plastic doppen, etc. Sindsdien is de verstoring in de natuur door afval en plastic afkomstig van de mens, onderdeel geworden van haar werk.

De wadsieraden zijn gemaakt van materialen uit de natuur, aangespoelde visnetdraden (pluis), ijzer, kraaltjes van bloedkoraal, koraal, schelp, steen en hout, die gecombineerd worden met gehaakt zilverdraad. Het kostbare, pure zilverdraad wordt gebruikt samen met de natuurlijke materialen en vormt een tegenstelling met het plastic afval dat weliswaar kostbaar is voor de industrie, maar zeer schadelijk voor de natuur, mens en dier.

www.flospol.nl