b.jpg

Fieke Hordijk
Dublinstraat 171
2713 HW Zoetermeer
Beeldhouwer

Telefoonnummer: 0620793383

Het werk van Fieke Hordijk bestaat uit beelden en wandobjecten. Zij heeft haar werkplaats in Zoetermeer, Zuid Holland. Verschillende thema's / onderwerpen worden verbeeld, zoals b.v. geometrie, natuur en dans. Altijd zijn er in het werk elementen te vinden die te maken hebben met beweging, ritme, lijn en ruimte. Een enkele keer wordt er, in opdracht, een realistisch werk gemaakt.

Tien jaar geleden ging Fieke weer een instrument bespelen en hierdoor werd haar beeldend werk beinvloed. Dit begon met het verbeelden van klassieke termen die horen bij de wijze van uitvoering van een muziekstuk, zoals allegro, allegretto, vivace, moto. Zo ontstonden meerdere wandobjecten. Later kwamen daar als inspiratiebronnen de Blues en Jazz bij en naar aanleiding daarvan er zijn nu ook weer beelden en wandobjecten gemaakt. Middels een QR code die bij een aantal muziek-werken te vinden is, kun je via de mobiele telefoon, de muziek beluisteren die is gebruikt als aanleiding voor het werk.

Bij de laatste grote solotentoonstelling werd letterlijk de muziek en het beeldend werk gecombineerd. Drie concerten werden gegeven, alle concerten bevatten een of meerdere uitvoeringen die in de tentoonstelling ook als beeld te zien waren. Zoals het 20 meter lange wandobject: 'Canto Ostinato'. Dit werk werd gemaakt n.a.v. het ongeveer 5 kwartier durende muziekstuk 'Canto Ostinato' van Simeon Ten Holt. Compilaties zijn te zien op YouTube, ook te vinden via de website: www.fiekehordijk.nl

Het materiaal waarmee gewerkt wordt is koperplaat, messingplaat, bronsplaat en RvS. Maar ook is gewerkt met staal, gegoten brons en zilver en toevallige materialen. De kleur van het materiaal is erg belangrijk, die kan worden gebruikt als de kleur van de huid van het werk, maar ook worden oxides gebruikt om extra kleur te creëren, dit gebeurt vooral bij de wandobjecten. Door het oxideren ontstaan de 'aardetinten' die kenmerkend zijn voor Hordijk's werk.

fhordijk@gmail.com
www.fiekehordijk.nl