Presentatie1.pptx-a.jpg

Ems Willems

Frozen Flowers

Bloeien. Verwelken. Vergaan. Dat is de levenscyclus van elke bloem. Ems Willems weet met haar Frozen Flowers die fluïde fasen te laten stollen. Gevangen in het ijs vertellen haar bloemen ons het verhaal van hun kwetsbaarheid. Ems' hoofdpersonen zijn verstilde, sensuele schoonheden die hun geheim langzaam prijsgeven.

Ragfijne, doorzichtige bloembladen. Een lampionnetje dat zich aan het ijs lijkt te willen ontworstelen. Een witte roos die haar bestemming heeft gevonden in de vorst.
Een halfvergane kelk die verzinkt in het ijs. En telkens weer het spel van de piepkleine balletjes, fonteintjes en naaldjes van zuurstofbelletjes die iets lijken te willen zeggen.
Er is veel te genieten voor bezoekers die houden van subtiele details. En voor liefhebbers van overweldigende kleurexplosies. Want ook bevroren blijven de kleuren krachtig.

Ems Willems is altijd al geboeid geweest door bloemen: ze 'schildert' met hun kleuren en texturen en speelt met haar modellen totdat ze het ideale perspectief gevonden heeft.
Om haar verhalen te vertellen kiest Ems voor fotografie. Haar kracht ligt in de keuze van het juiste moment. Precies op het ogenblik waarop haar materiaal het meeste spreekt, legt Ems het vast.

In deze tentoonstelling zien we bloemen en abstract werk, waarin de individuele bloemen minder te herkennen zijn, maar aan zeggingskracht lijken te winnen. Vanzelfsprekend is ook haar nieuwste werk aanwezig.
In het dagelijks leven is Ems grafisch ontwerper. Ze studeerde aan de Design Academy in Eindhoven.

ems-in-vorm, fotografie/grafisch ontwerp
ems-in-vorm@hotmail.nl

Kastanjelaan 31
1382 RA Weesp

06 55 33 48 04

www.frozenflowers.nl