image.jpeg

Redmer Hoekstra, Deventer


Redmer Hoekstra (1982) in 2009 afgestudeerd aan de kunstacademie te Zwolle als Beeldend kunstenaar en illustrator.
Associaties op vorm, betekenis en werking. Vaak verrassend, vreemd en grappig maar ook met een vreemd soort logica, in een fantastische en surreële wereld.
Het zijn pentekeningen op papier. Ik werk met fineliners. Door arcering creëer ik licht en ruimtelijkheid, wat de tekening doet leven. Het is belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken zodat de vervreemding des te sterker overkomt.


Veel inspiratie vind ik in de trein of onderweg, waar mijn geest over en door het landschap zweeft en nieuwe verbindingen legt tussen dingen die ik zie en vind. Een filosofische kijk op de wereld en mezelf. Wie ben ik? Wat is mijn werkelijkheid en in hoeverre bepaal ik zelf hoe deze er uit ziet?

Mijn werken zijn pentekeningen op papier. Ik werk met fineliners. Door arcering creëer ik licht en ruimtelijkheid zodat de tekening tot leven komt. Het is belangrijk om de tekeningen zo realistisch mogelijk te maken omdat de vervreemding dan des te sterker overkomt. Dit is een bewerkelijke en bijna ambachtelijke techniek.
Een tekening kost gemiddeld al gauw 32 tot 40 uur.


www.redmerhoekstra.nl
info@redmerhoekstra.nl