image.jpeg

Leo Pruijt


Fine Art in Wood
Het werken in hout, met zijn oneindige variatie aan tekening en zijn warme uitstraling, heeft mij al lang in de greep. In 1981 ben ik aan mijn eerste houtsnijwerken begonnen en de magie van het 'creëren in hout' heeft me nooit meer los gelaten.

Ik wil beelden maken die iets tonen en zo mogelijk versterken van wat me geraakt heeft. Momenten waarin ik ademloos kijk naar mensen of naar de natuur geven mij inspiratie. Uitzoeken wat me nu precies raakt en hoe ik dat kan weergeven, vind ik het meest interessant aan het ontwerpproces. Vervolgens is het iedere keer weer fascinerend om wat begint met een idee tijdens het creatieproces stap voor stap uit een blok hout te zien komen.

Ik selecteer het hout op basis van een idee en ontwerp, waarbij het karakter van de soort, de structuur en kleur van het hout meespelen en het formaat van het blok. De juiste vorm vinden gaat bij mij doorgaans samen met het snappen van de onderliggende structuren. Welke bepalen de vorm? Hoe wordt dat beïnvloed door de houding? Wat zie je daarvan aan het oppervlakte doorschemeren?

Veel van mijn beelden zijn vrije werken, maar ik werk ook met plezier aan opdrachten, dus neem gerust contact op als je een idee hebt.

www.leopruijt.nl
info@leopruijt.nl