image.jpeg

VINCENT BURGER DESIGN
Exclusieve Sieraden & Fashion Jewelry


06-15523801

Sieraden uit de toekomst met een visueel verleden!
Persoonlijke sieraden met een verhaal.


Exclusieve Sieraden, Sculpturen en Modesieraden. Dit zijn de creaties die worden gemaakt onder de naam Vincent Burger Design. In mijn ontwerpen houd ik ruimte vrij voor de persoonlijke wensen van de klant, hierdoor ontstaan unieke sieraden.
Het zijn sieraden met een stoer, robuust uiterlijk. Sierlijke vormen met kleurige
edelstenen zijn de ontwerpen die weer een aantrekkingskracht op vrouwen hebben.
Ik maak sieraden met een verleden en een toekomst. Het verweerde en historische
kan ik goed combineren met een moderne zijde, wat een mooi contrast geeft.

Sinds een paar jaar behoort het showen van exclusieve sieraden op de catwalk ook tot mijn discipline. Ik heb al deelgenomen aan diverse modeshows, onder meer succesvolle samenwerkingen met mode-ontwerpers en in december 2011 mijn eerste eigen sieradenshow gegeven en tevens de opening van een grote kunst expo verzorgd.

Met een uitgesproken stijl is een sieraad voor mij een vorm van creatieve uiting van emotie. Het verwerken van gevoel in vormgeving en kleur verbonden met de emotionele waarde van de clienten geeft heel veel voldoening. Graag maak ik sieraden die bij een persoonlijkheid passen! De ideeen voor de ontwerpen zijn ontstaan uit de inspiratie die ik krijg uit vormen om me heen. Exotische films, bijzondere gebouwen, historische boeken, landkaarten, een lijnenspel van licht.

Fashion Jewelry
Sieraden die gezien mogen worden.
De halssieraden en armbanden zijn vervaardigd van edelstaal hebben een ruimtelijk karakter, welke een spannend lijnenspel en moderne vormgeving opleveren.
Deze Realshapesieraden, zoals ik ze noem, ontstaan tijdens het smeden in mijn werkplaats zonder ontwerptekening. Zo ontstaan de puurste vormen met een elementair lijnenspel. De elementen van zilver, goud of gekleurd emaille geven ieder handvervaardigd sieraad zijn unieke afwerking.

Sleutelwoorden: Vormgeven, Excentriek, Elementair.

www.vincentburger.com