image.jpeg

Tirza Verrips


Het is me de laatste jaren steeds duidelijker geworden dat het maken van "kunst" voor mij veranderd is in een groot avontuur van onderzoek naar het maken van "dingen".
Dat zat er al een beetje aan te komen, gezien mijn steeds grotere behoefte kunst te maken op basis van onderzoek naar het totaal anders gebruiken van bestaande materialen of van de wijze waarop doorgaans beeldende kunst gemaakt wordt.
Een voorbeeld daarvan zijn de door mij gemaakte "Chemicals", een soort schilderijen gemaakt op zink- of koperplaten d.m.v. chemicalien en een mix van andere media.

Een en ander heeft tot gevolg gehad dat mijn belangstelling voor het maken van voorwerpen dusdanig groeide, dat ik me de laatste tijd meer bezig houd met design dan met beeldende kunst.
Zo was ik genomineerd voor de Joke Veeze Award begin dit jaar, in het kader van een ontwerpwedstrijd: "Bedenk en maak een Koninklijke Tas" waarvan de resultaten te zien waren in het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.
Voorts ben ik de grenzen aan het onderzoeken van waar meubilair van te maken is. Zo heb ik een hybride stoel ontworpen en gemaakt van Corten staal voor zowel binnen- als buitengebruik.

Glas is onderwijl een ander materiaal waar ik me mee bezig houd, maar het avontuur gaat verder, op het gebied van architectuur, een grootschalige lichtsculptuur voor het Amsterdam Light Festival, etc.
Mijn ontdekkingsreis gaat verder en ik hoop u blij te maken met de resultaten.