image.jpeg

Wibbine Kien
Rotterdam
06 22796704
atelier@wibbinekien.nl
www.wibbinekien.nl
www.wakeupinit.nl


Na haar propedeuse Industrieel Ontwerpen in Delft te hebben behaald, besloot Wibbine Kien (Rotterdam, 1966) voor de kunstacademie te kiezen. Haar opleiding Grafisch Ontwerpen en Fotografie aan de Willem de Kooning in Rotterdam resulteerde in een 14 jaar durende loopbaan bij NRC Handelsblad, waar ze als art-director onder meer tien jaar lang verantwoordelijk was voor het Cultureel Supplement. Daarnaast was ze op kleine schaal tevens werkzaam als illustrator/beeldend kunstenaar.

In april 2011 besloot ze het krantenbestaan achter zich te laten en haar tijd te verdelen tussen haar werkzaamheden als beeldend kunstenaar (www.wibbinekien.nl) aan de ene kant, en als mede-eigenaar/organisator van Wake up in It aan de andere (www.wakeupinit.nl).

Met nu twee succesvolle solo-exposities achter de rug is er inmiddels een mooi evenwicht ontstaan tussen deze twee uitersten; de rust die haar werk als kunstenaar haar levert maakt dat het sociale netwerkende dier in haar van tijd tot tijd kan floreren. En andersom.

Sporen van haar opleiding Industrieel Ontwerpen zijn terug te vinden in haar experimenten met materialen en licht. Die van haar opleiding tot Grafisch Ontwerper in de regelmaat en ordening van aan biologie en architectuur verwante vormen en patronen.

Het plezier in het proces waarin haar werk tot stand komt, en de nieuwsgierigheid naar waar dit proces toe leidt, maken dat ze eindeloos (als een monnik) kan voortgaan.