image.jpeg

Christie Rusche
www.christierusche.com


Christie Rusche (Hilversum 1956) is een veelzijdig kunstenaar. Zij volgde diverse opleidingen (Artibus Utrecht, Rijkserkenning Inspectie Kunstzinnige Vorming, DBB, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.) Naast haar vrije werk, vervult zij diverse docentschappen en is sinds 2009 zelfstandig docent beeldhouwen en keramiek in haar atelier in Hilversum.

De beelden van Christie Rusche zijn gracieus, elegant, dynamisch en hebben een enigszins “klassiek” karakter. De dynamiek van haar beelden ontstaat door een subtiel gebruik van moderne stijlmiddelen, zoals het expressionisme, dat haaks lijkt te staan op de klassieke vormen. Deze tegenstrijdigheid kenmerkt haar beelden, maar ook haar materiaalkeuze lijkt tegenstrijdig.

Christie zoekt het spanningsveld tussen glas en keramiek; twee materialen, die totaal verschillend reageren bij het stookproces. In het eindresultaat verdragen en versterken zij elkaar in een wonderlijke harmonie. De beelden van Christie Rusche zouden een “anachronisme” genoemd kunnen worden, maar dan als een bewuste manipulatie van tijd en materiaal. Zij denkt niet in een chronologische volgorde of een vast concept. En de toeschouwer?

Deze ervaart een breuk met de logische gang van zaken, wordt op het verkeerde been gezet, maar ook geprikkeld tot het bewust nadenken over wat er te zien is.