image.jpeg

Martine Kramer

Martine Kramer (1966) studeerde van 1984 tot 1989 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar in Utrecht.

Ze maakt landschapsbeelden en tekeningen. Zij isoleert patronen en lijnen uit een landschap en laat deze, in een grotere vorm, een nieuw landschap vormen waarin van alles te ontdekken is.
In recenter werk is Martine begonnen om vormen en lijnen van water in haar beelden te onderzoeken. Ook maakt zij beelden waarin zij de kracht van water vastlegt.
Verder ontwikkelt zij een serie beelden onder de naam Landscape patterns waarin zij de patronen van het landschap verder onderzoekt.

Zij maakte diverse beelden in opdracht van gemeentes, bedrijven en particulieren en nam regelmatig deel aan de Utrechtse en Houtense atelierroute en het Houtfort op het Fort Vechten.
Werk van Martine is in mei, juni en juli te zien in Galerie Betsy Liepertz in Wijk bij Duurstede.

Martine exposeerde onder andere bij Galerie Joghem in Amsterdam, Galerie Sophie Jong in Alkmaar, Artatra te Zandvoort en in museum De Casteelse Poort in Wageningen. Daarnaast was haar werk te zien op de expositie ‘Cargo Nord-Sud’ in Marseille, op de Utrechtse Grafiekmanifestatie en op de Artiade in Alkmaar.

Werk van Martine Kramer bevindt zich in particuliere collecties in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.